Ağustos 01, 2014

Myra-Andriake Kazılarında Yeni Dönem Başlıyor

Antalya ili, Demre İlçesi, Myra-Andriake Antik kentinde 2014 yılı Kazı, Restorasyon ve Temizlik çalışmalarına Antalya Müzesi Başkanlığında Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin ÖZTÜRK ve ekibi ile işçilerin katılımıyla 15 Temmuz 2014 tarihinde başlandı.15.08.2014 tarihine kadar devam edilmesi planlanan çalışmalar kapsamında Antik Tiyatro ve Kaya Mezarları çevresinde bitki temizliğine devam ediliyor.
 
Geçmiş yıllarda kazı başkanlığı tarafından taş tarlası olarak kullanılan alandaki Antik Tiyatroya ait mimari blokların, TURSAB tarafından tahsis edilen Vinç yardımıyla tiyatro yanında oluşturulan yeni alana taşınması çalışmaları da devam ediyor.
 
Bu çalışmalar devam ederken diğer yandan da Andriake Antik Kentinde de kazı alanlarında bitki temizliğine geçilmesi planlanırken, çalışmaların Ağustos ayından itibaren Bakanlığımız ve Atatürk Üniversitesi adına Doç. Dr. Nurettin ÖZTÜRK’ün başkanlığında sürdürülmesi planlandı. Daha geniş kapsamlı bir ekip tarafından devam edilecek olan çalışmaların 2014 yılında Eylül ayı onuna kadar sürmesi öngörülürken, sonraki yıllarda kazı ve özellikle restorasyon çalışmaların ivme kazanması bekleniyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder