Şubat 23, 2015

Bayan Schmidt Göbeklitepe’yi Anlatacak

Dünyanın bilinen en eski tapınaklarının kaşifi Prof. Dr. Klaus Schmidt’in eşi Arkeolog Çigdem Köksal-Schmidt, Üsküdar’da düzenlenecek arkeoloji etkinliğinde Göbeklitepe’nin keşif hikayesini ve basında gözden kaçan yönlerini anlatmak için İstanbul’a geliyor. 3 Mart 2015 Salı Günü saat 19.00’da Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinlikte konuşacak isimler arasında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Refik Duru, Arkeoloji Uzmanı Nezih Başgelen ve Gazeteci Yazar Mehmet Ali Bulut da yer alacak.
GÖBEKLİTEPE’NİN HİÇ GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLARI DA SERGİLENECEK.:
Anadolu’nun ünlü kazılarını tanıtmayaı hedefleyen Tarihi Değiştiren Kazılar projesinin ilk bölümü olarak gerçekleştirilecek Göbeklitepe etkinliğinde, kazılara eşiyle birlikte katılan Arkeolog Çigdem Köksal-Schmidt’in konferasının yanı sıra Göbeklitepe’nin kazılmadan önceki halinen bugünkü haline kadar çalışmaları gösteren bir de fotoğraf sergisi yer alacak. Küratörlüğünü Salih Koca’nın yaptığı sergide Göbeklitepe’nin bugüne kadar hiç görülmemiş bazı resimleri de bulunuyor. Etkinlikte ayrıca Göbeklitepe’nin tarihi önemine dikkat çeken bir de belgesel gösterimi yapılacak.
ANADOLU’NUN TARİHİ DEĞİŞTİREN ARKEOLOJİK KAZILARI
Üsküdar Belediyesi’nin organize ettiği etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilecek ”Dicle’den Meriç’e, Göbeklitepe’den Yenikapı’ya Tarihi Değiştiren Kazılar” başlıklı panelde, Anadolu’da yağılan arkeolojik kazıların bibliyografik (İncil ve Tevrat eksenli) tezlerden sonra Marksist tarih tezlerini de geçersiz kıldığına dikkat çekilecek. Panelde ayrıca yaklaşık 200 fotoğraflık bir slayt gösterimi de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder