Mart 10, 2014

Antik Smyrna’yı Fotoğraflarla Anlattılar

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin Antik Smyrna/İzmir Konulu Fotoğraf Sergisi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün katılımıyla açıldı. 88 fotoğraftan oluşan sergiyi, Rektör Prof. Dr. Füzün Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy ile birlikte Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Rektör Baş Danışmanı Yard. Doç. Dr. Kenan Kırkpınar gezdi.

Fotoğraflarla ilgili Yard. Doç. Dr. Ersoy’dan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Füzün, 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İzmir’in geçmişinin aydınlatılmasında Antik Smyrna’nın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin temel özelliklerinden birinin sanata verdiği önem olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Füzün, “Sanat ve tarih her zaman ilgimi çekmiştir. Tekrar dünyaya gelsem, yine cerrah olurdum. Cerrah olamazsam, arkeolog olmak isterdim. Önemli bir tarihi geçmişe sahip İzmir’in tanıtılmasında büyük emeği olan Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibini kutluyorum.” dedi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü ise böylesi etkinliklerle Antik Smyrna’nın daha görünür hale geldiğini ifade etti.

Antik Smyrna Kazı Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy ise “Sergide, Agora, Kadifekale ve İzmir’in değişik bölgelerinden fotoğraflar yer alıyor. 2007 yılından bu yana Turizm Bakanlığı ve Üniversitemiz adına kazı çalışmalarını sürdürdüğümüz kazı çalışmaları sırasında bizi destekleyen kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder