
İtalya’nın Floransa kentinde bulunan Tarih Öncesi ve Erken Tarih Enstitüsü’nden Dr. Anna Revedin, "Üç ülkede bulunan yemek aletlerinde rastlanan izlerin, zannedilenden 18 bin yıl önce insanların tahıllardan un ve benzeri ürünler elde edebildiklerini gösteriyor” dedi.
İLK GEVREĞİ PİŞİRDİLER
Diğer bir araştırmacı Laura Longo ise taş devri insanlarının elde ettikleri una biraz su ekleyerek taş üzerinde pişirdiklerini ve daha çok gevrek tarzı sert ve bir o kadar tatsız bir yiyecek elde ettiklerini söyledi.
Bilim insanları, eski çağ insanlarının tahıl ürünlerinden elde ettikleri yiyeceklerle bugüne dek uzanan bir yemek pişirme geleneğini başlattıklarını belirtti. İncelenen bileği taşı örnekleri üzerinde nişaşta izlerine rastlandı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder